Pitate se kako napraviti lepinje? Lepinje se savršeno slažu sa ćevapima, pljeskavicama, ali i ostalim mesnim proizvodima. Kako napraviti lepinje kod kuće a da budu bolje od onih iz pekare?
Kako napraviti lepinje?
Zagrijte 300 ml vode da bude mlaka pa u nju stavite žličicu šećera i usitnite kvasac. Pospite sa malo brašna i pustite da se diže. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte pola kilograma oštrog brašna i žličicu soli. U suhe sastojke dodajte dignuti kvasac pa zamijesite tijesto. Tijesto mora biti povezano i mekano, pa prema potrebi dodajte još mlake vode. Tijesto ostavite da se diže jedan sat.
Kako napraviti lepinje iz dignutog tijesta? Tijesto podijelite na nekoliko kuglica. Te kuglice će određivati veličinu lepinje. Ako želite veće lepinje napravite veće kuglice, a ako želite manje napravite manje. Dobivene kuglice pritisnite prstima da biste dobili oblik lepinje. Lepinje po želji možete posipati origanom i sezamom.
Lepinje pecite u rolu na 200 stupnjeva 10 – 15 minuta.