Kuharica /

Savjeti kako napraviti ukusne lazanje

Image
Foto: Pixabay

Svi vole lazanje, a rijetki su oni koji znaju kako napraviti lazanje. Donosimo recept kako napraviti lazanje koje će vas oduševiti.

27.4.2022.
11:58
Pixabay
VOYO logo

Pripremite lazanje i prilagodite ih svom ukusu. Priprema lazanja je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odlično jelo.

Sastojci potrebni za pripremu lazanja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 nekuhanih kora za lazanje
  • 4 šalice sira mozzarella
  • ½ šalice parmezana isjeckanog
  • Umak od rajčice
  • 250 grama mljevene govedine
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žličica začina prema želji
  • litra umaka od rajčice
  • 2 šalice ricotta sira
  • ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina
  • jaje

Za pripremiti lazanje najprije zagrijte pećnicu na 170°C. Skuhajte kore prema uputama na pakiranju. Isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. Pržite govedinu, kobasicu, luk i češnjak na srednje jakoj vatri. Ocijedite svu masnoću.

Sljedeći korak načina kako napraviti lazanje je dodavanje umaka. Umiješajte umak za tjesteninu, pastu od rajčice, talijanski začin. Pirjajte 5 minuta. Napravite smjesu od sira kombinirajući 1 ½ šalice mozzarelle, ¼ šalice parmezana, ricottu, peršin i jaje. Dodajte 1 šalicu mesnog umaka u tavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrh stavite 3 kore za lazanje. Položite ⅓ smjese sira i 1 šalicu mesnog umaka. Postupak ponovite još dvaput. Lazanje prekrijte folijom i pecite 45 minuta. Otkrijte, pospite preostalim sirom i pecite dodatnih 15 minuta ili dok ne porumeni. Lazanje su gotove i možete ih poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo