Pripremite lazanje i prilagodite ih svom ukusu. Priprema lazanja je nešto zahtjevnija, ali rezultat je odlično jelo.
Sastojci potrebni za pripremu lazanja su:
- 12 nekuhanih kora za lazanje
- 4 šalice sira mozzarella
- ½ šalice parmezana isjeckanog
- Umak od rajčice
- 250 grama mljevene govedine
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice paste od rajčice
- 1 žličica začina prema želji
- litra umaka od rajčice
- 2 šalice ricotta sira
- ¼ šalice nasjeckanog svježeg peršina
- jaje
Za pripremiti lazanje najprije zagrijte pećnicu na 170°C. Skuhajte kore prema uputama na pakiranju. Isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. Pržite govedinu, kobasicu, luk i češnjak na srednje jakoj vatri. Ocijedite svu masnoću.
Sljedeći korak načina kako napraviti lazanje je dodavanje umaka. Umiješajte umak za tjesteninu, pastu od rajčice, talijanski začin. Pirjajte 5 minuta. Napravite smjesu od sira kombinirajući 1 ½ šalice mozzarelle, ¼ šalice parmezana, ricottu, peršin i jaje. Dodajte 1 šalicu mesnog umaka u tavu
Na vrh stavite 3 kore za lazanje. Položite ⅓ smjese sira i 1 šalicu mesnog umaka. Postupak ponovite još dvaput. Lazanje prekrijte folijom i pecite 45 minuta. Otkrijte, pospite preostalim sirom i pecite dodatnih 15 minuta ili dok ne porumeni. Lazanje su gotove i možete ih poslužiti.