Recept i priprema /

Kako napraviti domaće krušne mrvice?

Image
Foto: Pixabay

Ne dopustite da ostaci kruha propadnu. Napravite krušne mrvice od starog kruha. Kako napraviti krušne mrvice u svega nekoliko minuta?

9.4.2022.
11:07
Pixabay
VOYO logo

Koristite ih kao hrskavi premaz ili mješavinu za jela poput pohane piletine ili mesnih okruglica. Domaće krušne mrvice jednostavno je napraviti! Uvijek se nađete s nekoliko kriški kruha ili komadića štruce koje obitelj nije pojela dan prije. Da savršeno dobra hrana ne propadne, dajte joj još ukusniju novu svrhu pomoću ovog načina kako napraviti krušne mrvice.

Sastojci za pripremu krušnih mrvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • stari kruh narezan na kocke

Kako napraviti krušne mrvice:

Postavite rešetku pećnice u središnji položaj. Zagrijte na 160°C kako biste napravili krušne mrvice. Dodajte kruh narezan na kockice u blender. Obradite velikom brzinom 30 sekundi za grube krušne mrvice ili 1 minutu za fine krušne mrvice. Prebacite u veliku tepsiju ili dvije male tepsije. Ravnomjerno rasporedite u jednom sloju u tepsiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite 5 minuta, promiješajte pa pecite još 5 minuta. Krušne mrvice trebaju biti lagano zapečene i suhe na dodir. Pecite još 2 do 5 minuta po potrebi da se potpuno osuši. Još uvijek se pitate kako napraviti krušne mrvice? Ostavite krušne mrvice da se ohlade na tepsiji 10 do 15 minuta. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje. Za još sitnije krušne mrvice dodajte u blender i blendajte dok ne postignete željenu veličinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo