Krem juha izvrsno predjelo koje će vas zagrijati
Ukusna krem juha izvrsno je rješenje za okrijepu u svako godišnje doba. Kako napraviti krem juhu?
Sastojci za krem juhu:
2 žlice maslaca
1 žlica maslinovog ulja
½ šalice nasjeckanog luka
½ šalice nasjeckanog celera
šalica nasjeckane mrkve
žlica mljevenog češnjaka
šalica gljiva narezanih na ploške
šalica cvjetića brokule
3 žlice brašna
4 šalice punomasnog mlijeka
sol i papar po ukusu
začini po želji
Priprema krem juhe:
U tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje te dodajte luk, celer i mrkvu. Kuhajte nekoliko minuta dok luk ne omekša, pazeći da ne porumeni. Dodajte češnjak, gljive i brokulu pirjajte dvije do tri minute.
Dodajte brašno te pirjate s povrćem minutu i pol. Polako dodajte punomasno mlijeko, uz stalno miješanje. Nastavite miješati krem juhu dok ne zavrije, a zatim smanjite na laganu vatru.
Posolite i popaprite i pustite da se sve kuha šest do sedam minuta ili dok se krem juha ne zgusne. Krem juha je gotova i možete je odmah poslužiti.