Kuharica /

Kako napraviti faširance - recept i priprema faširanaca

Image

Želite napraviti faširance, ali ne znate kako napraviti ukusne. Donosimo vam jednostavan recept kako napraviti faširance.

2.12.2021.
14:23
VOYO logo

Faširanci su odlično glavno jelo možete poslužiti uz varivo. Kako napraviti jednostavno i brzo faširance? Za pripremu faširanaca potrebno vam je mljeveno juneće meso.

Sastojci za faširance:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 40 dkg mljevenog junećeg mesa
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 šnite suhog kruha
  • papar, ulje i brašno

Kako napraviti faširance:

Kako biste pripremili ukusne faširance za početak nasjeckate luk i stavite ga pržiti na ulje sve dok ne poprimi staklastu boju. Tada ga izvadite iz vrućeg ulja i ostavite ga da se hladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suhi kruh pripremajte namrvite u mljeveno juneće meso pa u smjesu dodajte sitno nasjeckani češnjak, papar, peršin, jaje, sol i ranije ohlađeni luk.

Nakon što ste sve sastojke za faširance stavili zajedno, potrebno ih je izmiješati u smjesu koja je kompaktna. Rukama oblikujte malene loptice koje ćete pritiskanjem u središnjem dijelu oblikovati u manje pljeskavice.

Napravljene male pljeskavice za faširance najprije umiješajte u brašno te stavite pržiti u vrelo ulje. Pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Faširanci su gotovi, poslužite ih kao glavno jelo uz prilog prema izboru ili kao prilog uz varivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo