Faširanci su odlično glavno jelo možete poslužiti uz varivo. Kako napraviti jednostavno i brzo faširance? Za pripremu faširanaca potrebno vam je mljeveno juneće meso.
Sastojci za faširance:
- 40 dkg mljevenog junećeg mesa
- 1 crveni luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- 2 šnite suhog kruha
- papar, ulje i brašno
Kako napraviti faširance:
Kako biste pripremili ukusne faširance za početak nasjeckate luk i stavite ga pržiti na ulje sve dok ne poprimi staklastu boju. Tada ga izvadite iz vrućeg ulja i ostavite ga da se hladi.
Suhi kruh pripremajte namrvite u mljeveno juneće meso pa u smjesu dodajte sitno nasjeckani češnjak, papar, peršin, jaje, sol i ranije ohlađeni luk.
Nakon što ste sve sastojke za faširance stavili zajedno, potrebno ih je izmiješati u smjesu koja je kompaktna. Rukama oblikujte malene loptice koje ćete pritiskanjem u središnjem dijelu oblikovati u manje pljeskavice.
Napravljene male pljeskavice za faširance najprije umiješajte u brašno te stavite pržiti u vrelo ulje. Pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Faširanci su gotovi, poslužite ih kao glavno jelo uz prilog prema izboru ili kao prilog uz varivo.