Desert /

Kako napraviti domaći sladoled?

Image
Foto: Pixabay

Napravite domaći sladoled baš prema svom ukusu. Kako napraviti domaći sladoled?

27.11.2021.
12:37
Pixabay
VOYO logo

Postoje različiti recepti za pripremu domaćeg sladoleda od onih zahtjevnih do manje zahtjevnih. Kako napraviti domaći sladoled?

Napravite ukusan i kremasti sladoled od 8 žumanjaka, vrhnja i šlaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za domaći sladoled:

  • 8 žumanjaka
  • šećer
  • vrhnje
  • šlag
  • sol
  • ekstrakt vanilije.

Domaći sladoled priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umutite žumanjke i šećer te ostavite sa strane.

Zatim u srednjem loncu pomiješajte vrhnje, šlag, sol i šećer. Zagrijte smjesu na srednje jakoj vatri, dok ne zakipi, a zatim smanjite vatru. Dodajte oko 1/2 šalice smjese vrhnja u smjesu od jaja uz stalno miješanje. Ponovite s još 1/2 šalice mješavine vrhnja. Kuhačom otpornom na toplinu neprestano miješajte smjesu s vrhnjem u loncu dok sipate smjesu od jaja u tavu.

Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne i smjesa ne prekrije stražnju stranu lopatice, 1 do 2 minute dulje. Zatim maknite s vatre. Procijedite smjesu kroz sitno sito u čistu zdjelu i umiješajte ekstrakt vanilije. Stavite posudu u posudu s ledom i povremeno promiješajte bazu dok se ne ohladi na sobnu temperaturu.

Zatim, pokrijte sladoled plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 2 do 4 sata ili preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo