Kuharica /

Kako napraviti domaći Creme fraiche?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali gusto vrhnje Creme fraiche koji će brojnim jelima, osobito umacima dati puniji okus. Otkrivamo recept kako napraviti domaći Creme fraiche.

7.4.2023.
10:56
Pixabay
VOYO logo

Creme fraiche je ustvari gusto kiselo vrhnje koje možete napraviti i sami kod kuće. Priprema je vrlo jednostavna, radi se od samo 2 sastojka. Napravite Creme fraiche barem 12 sati prije korištenja.

Osnovni sastojci za Creme fraiche:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice gustog punomasnog vrhnja
  • 2 žlice mlaćenice

Priprema je vrlo jednostavna. Kako biste dobili domaći Creme fraiche

samo pomiješajte mlaćenicu i vrhnje u staklenoj posudu. Dobro izmješajte i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite Creme fraiche oko 12 sati na sobnoj temperaturi. Mote dobiti gustu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Creme fraiche čuvajte u hladnjaku, a najbolje je kada ga potrošite u roku od 14 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo