Domaći čvarci su najbolji čvarci, ali kako napraviti domaće čvarke. Donosimo vam provjereni recept kako jednostvano kod kuće napraviti domaće čvarke prema svom ukusu.
Za izradu domaćih čvaraka potrebna je svinska mast, malo soli i pećnica. Narežite svinjsku koru s masti na kockice. Nakon toga stavite kriške svinjske kore u posoljenu kipuće vode i kuhajte oko minute. Izvadite, procijedite, isperite hladnom vodom i ostavite da kaplje.
Kako bi napravili domaće čvarke pomiješajte kriške s puno soli i ravnomjerno rasporedite po limu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok ne postanu hrskavi domaći čvarci 25 do 35 minuta (povremeno okrenite domaće čvarke da se ravnomjerno peku).
Drugi način kako možete peći domaće čvarke je na vatri u dubokoj posudi. Uz stalno miješanje pecite čvarke. Zapecite ih prema vlastitom ukusu. Nakon toga maknite ih s vatre i ostavite neka se ohlade.
Domaći čvarci su najbolji, poslolite ih prema želi i uživajte u ukusnim zalagojima.