Ovaj ukusni čips od jabuke s cimetom oduševit će vas svojim okusom. Savršen je za zdrave grickalice i lak za ponijeti na put. Tajna je dugo pečenje na vrlo niskoj temperaturi, što jabuke dehidrira.
Sastojci za čips od jabuke:
2 jabuke, bez jezgre i tanko narezane
1 ½ žličice bijelog šećera
½ žličice mljevenog cimeta
Kako napraviti čips od jabuke:
Zagrijte pećnicu na 110 stupnjeva Celzijusa. Na lim za pečenje složite kriške jabuka.
U zdjeli pomiješajte šećer i cimet; pospite po kriškama jabuke. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se jabuke ne osuše, a rubovi se uviju, 45 minuta do 1 sat. Prebacite čips od jabuka, koristeći metalnu lopaticu, na rešetku dok se ne ohladi i postane hrskav.
Ako želite, na pola pečenja okrenite kriške jabuka i pospite drugu stranu šećerom s cimetom. Ohladite čips od jabuke kako bi on postao hrskav.