U potrazi ste za dobrim receptom kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje. Svaki recept koji imate uključuje vrhnje za kuhanje i želite probati nešto novo. Pratite recept i saznajte kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.
Sastojci za bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:
- 500 g tjestenine
- 50 g maslaca
- 3 češnja češnjaka nasjeckana
- 1 žlica brašna
- 200 ml mlijeka
- pola žličice mljevenog crnog papra
- 60 g parmezana
- 30 g šalice nasjeckanih listova bosiljka
- posolite po ukusu
Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:
Za početak pripreme bijelog umaka bez vrhnja za kuhanje napunite veliki lonac vodom, začinite solju i pustite da prokuha. Kuhajte tjesteninu 8-10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite. Staviti na stranu. Alternativno, slijedite upute na pakiranju za kuhanje tjestenine.
U međuvremenu dodajte maslac u veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte uz povremeno miješanje 1 minutu ili dok ne omekšaju. Dodajte brašno i kuhajte dok ne nestane miris sirovog. Dodajte mlijeko i papar u prahu. Promiješate. Posolite. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte 3-4 minute ili dok se umak ne zgusne.
Dodajte kuhanu tjesteninu, parmezan i nasjeckani bosiljak. Promiješajte. Po želji po vrhu pospite sušene pahuljice crvenog čilija. Ukrasite s još listića bosiljka. To je to. Sada znate kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.