Ideje za umak /

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje?

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje? Pratite recept i saznajte kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

2.9.2022.
13:36
Pixabay

U potrazi ste za dobrim receptom kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje. Svaki recept koji imate uključuje vrhnje za kuhanje i želite probati nešto novo. Pratite recept i saznajte kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

Sastojci za bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:

  • 500 g tjestenine
  • 50 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka nasjeckana
  • 1 žlica brašna
  • 200 ml mlijeka
  • pola žličice mljevenog crnog papra
  • 60 g parmezana
  • 30 g šalice nasjeckanih listova bosiljka
  • posolite po ukusu

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:

Za početak pripreme bijelog umaka bez vrhnja za kuhanje napunite veliki lonac vodom, začinite solju i pustite da prokuha. Kuhajte tjesteninu 8-10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite. Staviti na stranu. Alternativno, slijedite upute na pakiranju za kuhanje tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu dodajte maslac u veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte uz povremeno miješanje 1 minutu ili dok ne omekšaju. Dodajte brašno i kuhajte dok ne nestane miris sirovog. Dodajte mlijeko i papar u prahu. Promiješate. Posolite. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte 3-4 minute ili dok se umak ne zgusne.

Dodajte kuhanu tjesteninu, parmezan i nasjeckani bosiljak. Promiješajte. Po želji po vrhu pospite sušene pahuljice crvenog čilija. Ukrasite s još listića bosiljka. To je to. Sada znate kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo