Ideje za umak /

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje?

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje? Pratite recept i saznajte kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

2.9.2022.
13:36
Pixabay
VOYO logo

U potrazi ste za dobrim receptom kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje. Svaki recept koji imate uključuje vrhnje za kuhanje i želite probati nešto novo. Pratite recept i saznajte kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

Sastojci za bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g tjestenine
  • 50 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka nasjeckana
  • 1 žlica brašna
  • 200 ml mlijeka
  • pola žličice mljevenog crnog papra
  • 60 g parmezana
  • 30 g šalice nasjeckanih listova bosiljka
  • posolite po ukusu

Kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje:

Za početak pripreme bijelog umaka bez vrhnja za kuhanje napunite veliki lonac vodom, začinite solju i pustite da prokuha. Kuhajte tjesteninu 8-10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite. Staviti na stranu. Alternativno, slijedite upute na pakiranju za kuhanje tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu dodajte maslac u veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte uz povremeno miješanje 1 minutu ili dok ne omekšaju. Dodajte brašno i kuhajte dok ne nestane miris sirovog. Dodajte mlijeko i papar u prahu. Promiješate. Posolite. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte 3-4 minute ili dok se umak ne zgusne.

Dodajte kuhanu tjesteninu, parmezan i nasjeckani bosiljak. Promiješajte. Po želji po vrhu pospite sušene pahuljice crvenog čilija. Ukrasite s još listića bosiljka. To je to. Sada znate kako napraviti bijeli umak bez vrhnja za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo