Bademovo brašno je fine teksture i svijetle boje. Bogato je vitaminom E i drugim antioksidansima koji pomažu u smanjenju rizika od ozbiljnih zdravstvenih stanja. Bademovo brašno ima malo ugljikohidrata, ali puno zdravih masti i vlakana. Kako napraviti bademovo brašno?
Sastojci za pripremu bademovog brašna:
• 1 ½ šalice blanširanih badema (narezanih ili cijelih)
Kako napraviti bademovo brašno?
Stavite bademe u blender i miksajte dok ne dobijete fino, praškasto brašno. Blender uključite na najvišu postavku na 5-10 sekundi. Zatim protresite posudu blendera i udarite po stranicama kako biste otresli sve grudice koje su se stvorile na stranama. Ponovno izmiksajte dok ne postane fino i u prahu - oko 10-15 sekundi.
Morate biti oprezni kod miksanja jer predugo miksanje će dovesti do stvaranja maslac od badema.
Kada ste napravili bademovo brašno prebacite ga u staklenku ili posudu i čuvajte do 1 mjesec u hladnjaku.