Jela s ribom /

Kako najbolje pripremiti pastrvu?

Image
Foto: Pixabay

Pastrva je slatkovodna riba koja se često priprema za glavni obrok. Kako najbolje pripremiti pastrvu?

2.6.2023.
16:02
Pixabay
VOYO logo

Pastrva je jedan od popularnijih slatkovodnih riba koje se često pripremaju. Prije priprema važno je dobro očistiti i oprati pastrvu. Nakon toga slijedi mariniranje sa začinima koje uvijek možete prilagoditi svom ukusu. Donosimo recept za pripremu pastrve u pećnici, ali možete se pripremiti i na roštilju ili tavi.

Sastojci za pripremu pastrve:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 pastrve
  • sok od jednog limuna
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin

Kako najbolje pripremiti pastrvu:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pastrve očistite, operite i dobro osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u lim za pečenje i premažite marinadom od maslinovog ulja, soka od limuna, soli i papra. Ravnomjerno rasporedite marinadu po ribama i pecite u pećnici oko 20 minuta.

Vrijeme pečenja ovisi o veličini pastrve stoga povremeno provjerite je li pastrva pečena kako se ne bi prepekla i osušila.

Prije posluživanja pospite po pastrvi svježi nasjeckani peršin i uživajte u ukusnom ribljem jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo