Pastrva je jedan od popularnijih slatkovodnih riba koje se često pripremaju. Prije priprema važno je dobro očistiti i oprati pastrvu. Nakon toga slijedi mariniranje sa začinima koje uvijek možete prilagoditi svom ukusu. Donosimo recept za pripremu pastrve u pećnici, ali možete se pripremiti i na roštilju ili tavi.
Sastojci za pripremu pastrve:
- 2 pastrve
- sok od jednog limuna
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- svježi peršin
Kako najbolje pripremiti pastrvu:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Pastrve očistite, operite i dobro osušite papirnatim ručnicima. Stavite ih u lim za pečenje i premažite marinadom od maslinovog ulja, soka od limuna, soli i papra. Ravnomjerno rasporedite marinadu po ribama i pecite u pećnici oko 20 minuta.
Vrijeme pečenja ovisi o veličini pastrve stoga povremeno provjerite je li pastrva pečena kako se ne bi prepekla i osušila.
Prije posluživanja pospite po pastrvi svježi nasjeckani peršin i uživajte u ukusnom ribljem jelu.