Kada govorimo o tome kako kuhati vrhnje za kuhanje dovoljno je da se ono nekoliko minuta prokuha ili dok ne poprimi kremastu strukturu. Ako se brinete da se u vašem umaku ne stvore grudice preporuča se uporaba punomasnog vrhnja, odnosno vrhnja s većim postotkom mliječne masti.
Ako želite da vaš umak ostane bez grudica kuhajte ga na laganoj vatri jer visoka temperatura pogoduje stvaranju grudica. Također je važno odabrati jedan smjer miješanja jer će to pomoći sastojcima da se sjedine i zgusnu. Ukoliko vam ponestane vrhnja za kuhanje postoji način kako ga pripremiti kod kuće.
Domaće vrhnje za kuhanje:
- 500 ml mlijeka
- 1 jogurt
- pola žlice šećera
Uputa za pripremu domaćeg vrhnja za kuhanje:
U mlijeko dodajte šećer i miješajte tako dugo dok se ne otopi. Zatim dodajte jogurt i dobro sjedinite. Čuvajte vrhnje u posudi koju ste hermetički zatvorili i na tamnom mjestu.