Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako kuhati vrhnje za kuhanje?

Može se dogoditi da u vrhnju ostanu grudice ili da umak nije dovoljno kremast, donosimo nekoliko savjeta kako kuhati vrhnje za kuhanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kada govorimo o tome kako kuhati vrhnje za kuhanje dovoljno je da se ono nekoliko minuta prokuha ili dok ne poprimi kremastu strukturu. Ako se brinete da se u vašem umaku ne stvore grudice preporuča se uporaba punomasnog vrhnja, odnosno vrhnja s većim postotkom mliječne masti.

Ako želite da vaš umak ostane bez grudica kuhajte ga na laganoj vatri jer visoka temperatura pogoduje stvaranju grudica. Također je važno odabrati jedan smjer miješanja jer će to pomoći sastojcima da se sjedine i zgusnu. Ukoliko vam ponestane vrhnja za kuhanje postoji način kako ga pripremiti kod kuće.

Domaće vrhnje za kuhanje:

500 ml mlijeka

1 jogurt

pola žlice šećera

Uputa za pripremu domaćeg vrhnja za kuhanje:

U mlijeko dodajte šećer i miješajte tako dugo dok se ne otopi. Zatim dodajte jogurt i dobro sjedinite. Čuvajte vrhnje u posudi koju ste hermetički zatvorili i na tamnom mjestu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike