Uglavnom se uživa na cijelom Bliskom istoku, a radi se u džezvi, tipičnom loncu s dugom drškom od bakra ili mjedi. Za izradu je potrebna vrlo fino mljevena kava. Tradicionalno se koristi mjedeni mlin kako bi se dobio prah fini poput šećera u prahu. Pije se iz malih šalica, nakon što se prah potpuno slegne na dno. Evo kako kuhati tursku kavu.
U džezvu dodajte vodu, oko 50 mililitara, po želji. Dodajte šećer po ukusu, miješajući da se sjedini Zakuhajte, maknite s vatre i dodajte žličicu kave po šalici. Skuhajte kavu. Džezvu maknite s vatre odmah nakon što je prokuhala, odbacite nakupljenu pjenu i dobro promiješajte.
Kava se kuha dva puta uzastopce, s tim da se između jednog i drugog kuhanja džezva skine s vatre. Pjenu možete baciti ili zadržati prije nego je dobro promiješate. Pustite preostali prah da se slegne prije posluživanja. Možete dodati žlicu hladne vode u lonac nakon što provrije dva puta kako biste ubrzali proces. Sada ste sigurni kako kuhati tursku kavu.