Svijet kave /

Kako kuhati tursku kavu?

Image
Foto: Pixabay

Kako kuhati tursku kavu? Kuhanje turske kave poprilično je popularno u Hrvatskoj. Turska kava se svakodnevno priprema u našim kućanstvima. Saznajte kako kuhati tursku kavu.

2.12.2022.
15:55
Pixabay
VOYO logo

Uglavnom se uživa na cijelom Bliskom istoku, a radi se u džezvi, tipičnom loncu s dugom drškom od bakra ili mjedi. Za izradu je potrebna vrlo fino mljevena kava. Tradicionalno se koristi mjedeni mlin kako bi se dobio prah fini poput šećera u prahu. Pije se iz malih šalica, nakon što se prah potpuno slegne na dno. Evo kako kuhati tursku kavu.

U džezvu dodajte vodu, oko 50 mililitara, po želji. Dodajte šećer po ukusu, miješajući da se sjedini Zakuhajte, maknite s vatre i dodajte žličicu kave po šalici. Skuhajte kavu. Džezvu maknite s vatre odmah nakon što je prokuhala, odbacite nakupljenu pjenu i dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kava se kuha dva puta uzastopce, s tim da se između jednog i drugog kuhanja džezva skine s vatre. Pjenu možete baciti ili zadržati prije nego je dobro promiješate. Pustite preostali prah da se slegne prije posluživanja. Možete dodati žlicu hladne vode u lonac nakon što provrije dva puta kako biste ubrzali proces. Sada ste sigurni kako kuhati tursku kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo