Za jednostavan, ukusan obrok s piletinom, polako kuhajte komade piletine s lukom, češnjakom i mrkvom. Za ovaj način kako kuhati piletinu koristite cijele pileće batake ili prsa. Piletini u kuhalu za sporo kuhanje slobodno dodajte malo narezanog celera ili poriluka za dodatni okus.
Sve što vam je potrebno za ovaj način kako kuhati piletinu su:
- 2 kg piletine
- 120 g mlade mrkve
- 1 srednji luk, nasjeckan
- 5 do 6 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 240 ml pileće juhe
- 1 list lovora
- 1 srednja glavica zelenog kupusa
- 2 žlice maslaca
- Sol i papar, po ukusu
Prvo što trebate učiniti za ovaj način kako kuhati piletinu je začiniti piletinu košer soli i svježe mljevenim crnim paprom i stavite ju u kuhalo za sporo kuhanje. U kuhalo dodajte mrkvu, luk i češnjak. Dodajte oko 2 šalice pileće juhe i lovorov list. Poklopite piletinu i kuhajte piletinu na jakoj temperaturi 3 do 4 sata. Piletina bi trebala biti vrlo mekana nakon kuhanja. Pred kraj kuhanja piletine, pripremite prilog po želji, poput krumpira ili riže te poslužite uz kuhanu piletinu. Ovaj način kako kuhati piletinu već je gotov i kuhana piletina je spremna za posluživanje.