Hladetina se mora dovoljno dugo i pravilno kuhati. Postoje različiti recepti kako kuhati hladetinu, a većinom se razlikuju po povrću i začinima koje koriste. Napravite aromatičnu hladetinu i uživajte u okusnima djetinjstva.
Sastojci za hladetinu:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice ili kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Kako kuhati hladetinu:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa