Prilog / Kako kuhati heljdu u zrnu?

Image
Foto: Pixabay

Kuhana heljda u zrnu odličan je prilog jer se slaže u sva mesna i riblja jela. Kako kuhati heljdu u zrnu?

2.3.2022.
14:28
Pixabay
VOYO logo

Znate li kako kuhati heljdu u zrnu? Izuzetno je brzo i jednostavno. Kuhana heljda može se uklopiti u mnoštvo različitih recepata od salata do juha. Odlična je zamjena bez glutena za cjelovite žitarice poput pšeničnih bobica i ječma.

Sastojci za kuhanje heljde u zrnu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica heljde
  • 1 i ½ šalice vode
  • ½ žličice soli
  • žlica maslinovog ulja

Kako kuhati heljdu u zrnu:

Heljdinu krupicu isperite u cjedilu pod vodom dok ne bude bistra i ocijedite. U lonac stavite vodu, sol i ulje i zakuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte heljdu, pustite da se krčka. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok ne omekša, ali ne postane kašasta, oko 10-12 minuta. Provjerite nakon 10 minuta i ako je dovoljno mekano sklonite s vatre. Nastavite kuhati ako nije dovoljno mekano.

Ako nakon kuhanja ima još vode, ocijedite je. Ostavite poklopljeno da odstoji oko 15 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo