Prilog / Kako jednostavno i brzo kuhati heljdu?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite kuhanu heljdu kao prilog uz glavno mesno jelo. Saznajte kako jednostavno kuhati heljdu.

1.1.2022.
13:52
Pixabay
VOYO logo

Heljda je sjemenka bogata hranjivim tvarima poput željeza, magnezija, proteina, esencijalnih aminokiselina. Skuhajte heljdu i poslužite je kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalno jelo uz umak prema izboru. Kako kuhati heljdu?

Sastojci potrebni za pripremu kuhane heljde:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 15 dkg heljde
  • 5 dcl vode
  • pola žličice soli
  • malo maslaca

Kako kuhati heljdu:

Najprije operite heljdu i prelijte vodom. Operite heljdu i procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opranu heljdu stavite u suhu tavu i zagrijte. Kuhajte oko 5 minuta uz neprestalno miješanje. Maknite tavu s vatre. U loncu zakuhajte vodu i sol. Dodajte heljdu u kipuću vodu.

Kad voda zakipi, skinite poklopac sa lonca i dodajte heljdu. Vratite vodu da zavrije, a zatim smanjite vatru. Poklopite i nastavite pirjati oko 15 minuta. Nakon 15 minuta maknite heljdu s vatre, ostavite poklopac i ostavite heljdu da odstoji 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dodajte heljdu u posudu s maslacem i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Heljda je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo