Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Prilog /

Kako jednostavno i brzo kuhati heljdu?

Pripremite kuhanu heljdu kao prilog uz glavno mesno jelo. Saznajte kako jednostavno kuhati heljdu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Heljda je sjemenka bogata hranjivim tvarima poput željeza, magnezija, proteina, esencijalnih aminokiselina. Skuhajte heljdu i poslužite je kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalno jelo uz umak prema izboru. Kako kuhati heljdu?

Sastojci potrebni za pripremu kuhane heljde:

15 dkg heljde

5 dcl vode

pola žličice soli

malo maslaca

Kako kuhati heljdu:

Najprije operite heljdu i prelijte vodom. Operite heljdu i procijedite.

Opranu heljdu stavite u suhu tavu i zagrijte. Kuhajte oko 5 minuta uz neprestalno miješanje. Maknite tavu s vatre. U loncu zakuhajte vodu i sol. Dodajte heljdu u kipuću vodu.

Kad voda zakipi, skinite poklopac sa lonca i dodajte heljdu. Vratite vodu da zavrije, a zatim smanjite vatru. Poklopite i nastavite pirjati oko 15 minuta. Nakon 15 minuta maknite heljdu s vatre, ostavite poklopac i ostavite heljdu da odstoji 15 minuta.

Na kraju dodajte heljdu u posudu s maslacem i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Heljda je spremna za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike