Prilog /

Kako jednostavno i brzo kuhati heljdu?

Image
Foto: Pixabay

Pripremite kuhanu heljdu kao prilog uz glavno mesno jelo. Saznajte kako jednostavno kuhati heljdu.

1.1.2022.
13:52
Pixabay
VOYO logo

Heljda je sjemenka bogata hranjivim tvarima poput željeza, magnezija, proteina, esencijalnih aminokiselina. Skuhajte heljdu i poslužite je kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalno jelo uz umak prema izboru. Kako kuhati heljdu?

Sastojci potrebni za pripremu kuhane heljde:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 15 dkg heljde
  • 5 dcl vode
  • pola žličice soli
  • malo maslaca

Kako kuhati heljdu:

Najprije operite heljdu i prelijte vodom. Operite heljdu i procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opranu heljdu stavite u suhu tavu i zagrijte. Kuhajte oko 5 minuta uz neprestalno miješanje. Maknite tavu s vatre. U loncu zakuhajte vodu i sol. Dodajte heljdu u kipuću vodu.

Kad voda zakipi, skinite poklopac sa lonca i dodajte heljdu. Vratite vodu da zavrije, a zatim smanjite vatru. Poklopite i nastavite pirjati oko 15 minuta. Nakon 15 minuta maknite heljdu s vatre, ostavite poklopac i ostavite heljdu da odstoji 15 minuta.

Na kraju dodajte heljdu u posudu s maslacem i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Heljda je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo