Recept /

Kako kuhati i pripremiti cikoriju?

Image
Foto: Pixabay

Cikorija je zanimljiva biljka koja ima iznimna probiotička svojstva. Kako kuhati cikoriju?

25.2.2022.
16:49
Pixabay
VOYO logo

Kako biste dobili najbolji mogući okus, cikoriju morate obrezati i oprati prije kuhanja. Prvi dijelovi koje treba ukloniti su svi napuknuti ili listovi s mrljama i drugim oštećenjima. Ako je samo mali dio lista napukao ili promijenio boju, odrežite samo taj dio.

Sve listove koji su mlohavi, a ne hrskavi, također treba baciti. Tamnozeleni vrhovi listova imaju gorak okus; za najslađu cikoriju obrežite ih kako bi ostali samo bijeli listovi. Da biste ubili sve štetne bakterije, operite glavicu cikorije u mješavini vode i octa tri prema jedan.

Glavice cikorije najbolje je ostaviti cijele ili prepolovljene kada ih prokuhate. Dodavanje nekoliko češnja mljevenog češnjaka ili nasjeckane ljutike uz kipuću cikoriju pomaže u dodavanju okusa, ali nije nužno.

Mljeveni crni papar i kriške limuna također daju okus kuhanoj cikoriji. Prskanje octom po kipućoj vodi pomaže joj zadržati bijelu boju. Kada se cikorija skuha, listovi će lagano popustiti i imati mekanu konzistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo