Recept /

Kako kuhati i pripremiti cikoriju?

Image
Foto: Pixabay

Cikorija je zanimljiva biljka koja ima iznimna probiotička svojstva. Kako kuhati cikoriju?

25.2.2022.
16:49
Pixabay
VOYO logo

Kako biste dobili najbolji mogući okus, cikoriju morate obrezati i oprati prije kuhanja. Prvi dijelovi koje treba ukloniti su svi napuknuti ili listovi s mrljama i drugim oštećenjima. Ako je samo mali dio lista napukao ili promijenio boju, odrežite samo taj dio.

Sve listove koji su mlohavi, a ne hrskavi, također treba baciti. Tamnozeleni vrhovi listova imaju gorak okus; za najslađu cikoriju obrežite ih kako bi ostali samo bijeli listovi. Da biste ubili sve štetne bakterije, operite glavicu cikorije u mješavini vode i octa tri prema jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavice cikorije najbolje je ostaviti cijele ili prepolovljene kada ih prokuhate. Dodavanje nekoliko češnja mljevenog češnjaka ili nasjeckane ljutike uz kipuću cikoriju pomaže u dodavanju okusa, ali nije nužno.

Mljeveni crni papar i kriške limuna također daju okus kuhanoj cikoriji. Prskanje octom po kipućoj vodi pomaže joj zadržati bijelu boju. Kada se cikorija skuha, listovi će lagano popustiti i imati mekanu konzistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo