Svijet roštilja /

Kako koristiti plinski roštilj?

Image
Foto: Pixabay

Plinski roštilj jednostavan je za korištenje i veoma praktičan. Također za korištenje plinskog roštilja neće vam biti potreban ni ugljen.

9.9.2022.
13:28
Pixabay
VOYO logo

Prije nego počnete s korištenjem plinskog roštilja provjerite imate li dovoljno plina. Prije početka korištenja svojeg plinskog roštilja također pročitajte upute jer se mogu malo razlikovati ovisno o roštilju. Nakon toga otvorite poklopac roštilja i okrenite ventil za plin.

Uključite jedan od plamenika na visoku razinu i pritisnite prekidač za paljenje. Roštilj možete zapaliti i ručno pomoću duge šibice ili upaljača. Kad se upali prvi plamenik, uključite ostale plamenike na najjače. Zatvorite poklopac i ostavite roštilj da se zagrije 10 do 15 minuta. Vrlo je važno započeti s čistim rešetkama roštilja. Zatim da začinite rešetke za roštilj , utrljajte malu količinu ulja na rešetke kako biste ih dodatno zaštitili od neprianjanja. Zatvaranje poklopca roštilja pretvara ga u pećnicu zadržavajući toplinu i dim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poželjet ćete kuhati sa zatvorenim poklopcem kad god koristite grilanje s neizravnom toplinom. Većinu hrane pečene na roštilju s izravnom toplinom potrebno je okrenuti samo jednom. Pljeskavicama, povrću i tankim odrescima općenito je potrebno nekoliko minuta po strani. Ostavite ih na miru dok ne budu spremni za okretanje i dajte im priliku da se zapeku i karameliziraju.

Većina mesa s kostima ili debljih odrezaka može se okrenuti više puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo