Kukuruzno brašno je vrsta brašna koje se melje od osušenih cijelih zrna kukuruza. Sadrži ljusku, klicu i endosperm kukuruza i smatra se brašnom od cjelovitog zrna.
Kukuruzno brašno je obično žuto, ali može biti i bijelo ili plavo ovisno o vrsti kukuruza koju koristi. Tekstura je fina i glatka, slična integralnom brašnu. Kako koristiti kukuruzno brašno?
Kukuruzno brašno je iznimno svestrano, a možete ga uvrstiti u recepte za kruh, muffine, vafle, palačinke, prženu hranu i još mnogo toga.
Kako koristiti kukuruzno brašno? Kukuruzno brašno je brašno bez glutena. Stoga ako želite izbaciti gluten iz prehrane jedno od najlakših rješenja je uvrštenje kukuruznog brašna u prehladnu.
Kukuruzno brašno na neki način možete koristiti kao zamjenu za oštro i glatko brašno.