Svijet začina /

Kako koristiti kopar? U kojim jelima se može koristiti kopar kao začin?

Image
Foto: Pixabay

Kopar možete koristiti kod jela s ribom, jajima ili krumpirom. Kopar možete iskoristiti kao dodatak za dekoraciju ili kao začin jelu.

17.9.2022.
14:36
Pixabay
VOYO logo

Razni načini na koje možete koristiti kopar su dodavanje u staklenku kiselih krastavaca, za ukrašavanje tanjura, kao dodatak u salatu i mnogi drugi. Od kopra možete koristiti i njegove cvjetove, stabljike i sjemenke.

Male, nježne stabljike mogu se nasjeckati zajedno s lišćem, ali deblje stabljike također se mogu dobro iskoristiti. Stavite stabljike zajedno s cvjetovima u staklenku za kisele krastavce ili napunite ribu stabljikama kopra prije pečenja na roštilju ili u pećnici. Tretirajte ih kao lovorov list, pa neka daju okus juhama i varivima ili ih dodajte u vodu za kuhanje kad kuhate krumpir.

Sjemenke kopra mogu se koristiti cijele ili zgnječene, a često se koriste u kruhu, juhama, jelima od povrća i kiselim krastavcima. Također se mogu koristiti u preljevima za salate ili za pripremu octa od kopra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo