Svijet začina /

Kako koristiti kopar? U kojim jelima se može koristiti kopar kao začin?

Image
Foto: Pixabay

Kopar možete koristiti kod jela s ribom, jajima ili krumpirom. Kopar možete iskoristiti kao dodatak za dekoraciju ili kao začin jelu.

17.9.2022.
14:36
Pixabay
VOYO logo

Razni načini na koje možete koristiti kopar su dodavanje u staklenku kiselih krastavaca, za ukrašavanje tanjura, kao dodatak u salatu i mnogi drugi. Od kopra možete koristiti i njegove cvjetove, stabljike i sjemenke.

Male, nježne stabljike mogu se nasjeckati zajedno s lišćem, ali deblje stabljike također se mogu dobro iskoristiti. Stavite stabljike zajedno s cvjetovima u staklenku za kisele krastavce ili napunite ribu stabljikama kopra prije pečenja na roštilju ili u pećnici. Tretirajte ih kao lovorov list, pa neka daju okus juhama i varivima ili ih dodajte u vodu za kuhanje kad kuhate krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjemenke kopra mogu se koristiti cijele ili zgnječene, a često se koriste u kruhu, juhama, jelima od povrća i kiselim krastavcima. Također se mogu koristiti u preljevima za salate ili za pripremu octa od kopra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo