Fritata je super način kako jesti dimljeni losos. Ovaj recept je napravljen od dimljenog lososa, tikvica, špinata i mekog kozjeg sira, što ga čini super ukusnim, ali i vrlo zdravim. Kako jesti dimljeni losos?
Sastojci za pripremu lososa:
- 6 jaja
- pola šalice mlijeka
- ¼ šalice vrhnja ili mlijeka
- 1 žličica začina prema želji
- sol i papar po ukusu
- 1 žlica ulja
- 1 mala tikvica
- velika šaka svježeg špinata
- 3 češnja češnjaka
- 100 g hladnog dimljenog lososa
- 60 g kozjeg sira
Kako jesti dimljeni losos? Saznajte uz ovaj recept za fritatu sa dimljenim lososom.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Umutite jaja s mlijekom, suhim začinskim biljem i vrhnjem, začinite solju i paprom, ostavite sa strane. Prerežite tikvice na pola po dužini, a zatim na ploške od 5 mm. Špinat dobro operite i osušite, češnjak sitno nasjeckajte.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte tikvice, kuhajte ih na srednje jakoj vatri 3 minute dok ne omekšaju i malo porumene. Dodajte špinat i češnjak, kuhajte 30 sekundi ili dok ne uvenu.
Prelijte mješavinu jaja preko povrća, promiješajte, pecite oko 2 minute (bez miješanja) na srednje niskoj temperaturi. Skinite tavu s vatre, na vrh dodajte komadiće lososa i kozji sir. Stavite fritatu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu.
Vrijeme pečenja ovisit će o veličini tepsije, također svaka pećnica peče malo drugačije. Da biste provjerili je li fritata gotova, samo je lagano protresite tavom, ne smije se tresti u sredini. To je jedan od zanimljivijih ali opet pristupačnih načina kako jesti dimljeni losos.