Jela s lososom /

Fritata s dimljenim losos ukusan i jednostavan recept

Image
Foto: Pixabay

Postoje različiti načini kako se može jesti dimljeni losos. Jedan od načina kako se može jesti dimljeni losos je u kombinaciji sa sirom, tikvicama i špinatom.

11.8.2022.
13:20
Pixabay
VOYO logo

Fritata je super način kako jesti dimljeni losos. Ovaj recept je napravljen od dimljenog lososa, tikvica, špinata i mekog kozjeg sira, što ga čini super ukusnim, ali i vrlo zdravim. Kako jesti dimljeni losos?

Sastojci za pripremu lososa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • pola šalice mlijeka
  • ¼ šalice vrhnja ili mlijeka
  • 1 žličica začina prema želji
  • sol i papar po ukusu
  • 1 žlica ulja
  • 1 mala tikvica
  • velika šaka svježeg špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 g hladnog dimljenog lososa
  • 60 g kozjeg sira

Kako jesti dimljeni losos? Saznajte uz ovaj recept za fritatu sa dimljenim lososom.

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Umutite jaja s mlijekom, suhim začinskim biljem i vrhnjem, začinite solju i paprom, ostavite sa strane. Prerežite tikvice na pola po dužini, a zatim na ploške od 5 mm. Špinat dobro operite i osušite, češnjak sitno nasjeckajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u tavi, dodajte tikvice, kuhajte ih na srednje jakoj vatri 3 minute dok ne omekšaju i malo porumene. Dodajte špinat i češnjak, kuhajte 30 sekundi ili dok ne uvenu.

Prelijte mješavinu jaja preko povrća, promiješajte, pecite oko 2 minute (bez miješanja) na srednje niskoj temperaturi. Skinite tavu s vatre, na vrh dodajte komadiće lososa i kozji sir. Stavite fritatu u pećnicu i pecite oko 10 minuta ili dok se jaja ne stvrdnu.

Vrijeme pečenja ovisit će o veličini tepsije, također svaka pećnica peče malo drugačije. Da biste provjerili je li fritata gotova, samo je lagano protresite tavom, ne smije se tresti u sredini. To je jedan od zanimljivijih ali opet pristupačnih načina kako jesti dimljeni losos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo