Jedan od načina kako možete izvući sol iz jela je uz pomoć limuna. Nekoliko kriški sirovog krumpira može izvući sol iz jela za nekoliko minuta. Dakle, kada ste primjerice dodali previše soli u vaš umak, nasjeckajte krumpir i stavite ga u tavu 15 do 20 minuta na laganoj vatri.
Zatim maknite krumpire i nastavite s kuhanjem kao da se ništa nije dogodilo. No, imajte na umu da uz sol upija i tekućinu pa ćete to možda morati prilagoditi nakon što odbacite kriške krumpira.
Malo kokosovog mlijeka kojeg dodate u hranu bez problema će neutralizirati višak soli u jelu. To je jedan od najboljih načina za uklanjanje viška soli iz recepta, plus dobivate nagradu pod maskom kremastijeg jela.
Najlakši i najjednostavniji način kako izvući sol iz jela je da razrijedite jelo vodom i dodatnim kuhanjem. Voda će uravnotežiti višak soli i spasiti vaše jelo od nejestivosti.
Škrobne namirnice poput riže, tjestenine također su vrhunske za izvlačenje soli. Nesoljene ih dodajte u tavu i dinstajte ili ih ispecite prema receptu. Lako će upiti višak soli i spasiti vaše jelo.