Kuharica /

Kako izgleda priprema hladetine? Kako se pravilno priprema hladetina?

Image
Foto: Pixabay

Za pravilnu pripremu hladetine važan je dobar recept. Saznajte kako se pravilno priprema hladetina.

24.5.2023.
16:54
Pixabay
VOYO logo

Prije pripreme hladetina pripremite sve potrebne sastojke. Od mesa potrebne su svinjske nogice ili jezik ili koža ili hrskavica ili kombinacija tih sastojaka. Uz meso potrebo je pripremiti povrće i začine kako biste mogli krenuti s pripremom jela. Za pravilnu pripremu hladetine bitno je dovoljno dugo kuhati hladetinu. Ako kuhate kilogram mesa tada se hladetina treba kuhati od 3 do 4 sata. Pratite recept i pripremite najbolju hladetinu prema svom ukusu.

Sastojci za pripremu hladetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 lista lovora
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • žlica octa
  • voda

Kako izgleda priprema hladetine:

Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo