Prije pripreme hladetina pripremite sve potrebne sastojke. Od mesa potrebne su svinjske nogice ili jezik ili koža ili hrskavica ili kombinacija tih sastojaka. Uz meso potrebo je pripremiti povrće i začine kako biste mogli krenuti s pripremom jela. Za pravilnu pripremu hladetine bitno je dovoljno dugo kuhati hladetinu. Ako kuhate kilogram mesa tada se hladetina treba kuhati od 3 do 4 sata. Pratite recept i pripremite najbolju hladetinu prema svom ukusu.
Sastojci za pripremu hladetine:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Kako izgleda priprema hladetine:
Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.
Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.