Kako biste ispekli ribu u tavi, najbolje je koristiti riblji file. Riblje filete prije pečenja osušite papirnatim ručnikom. Začinite s obje strane solju i paprom.
U sljedećem koraku pečenja ribe, zagrijte neljepljivu tavu na jakoj vatri. Kada se tava zagrije, dodajte ulje. Stavite ribu u tavu, kožom okrenutom prema dolje, tako da ih položite dalje od tijela. Ako komadi ribe imaju kožu, nježno pritisnite lopaticom oko 20 sekundi kako biste spriječili uvijanje.
Smanjite temperaturu na srednju i pustite da krčka dok riba ne postane zlatna i karamelizirana oko rubova, otprilike dvije do tri minute. Pažljivo okrenite ribu i dodajte maslac i majčinu dušicu u tavu.
Lagano nagnite tavu da se rastopljeni maslac skupi na jednom kraju. Žlicom premažite ribu razmućenim maslacem. Nastavite podlijevati dok posvuda ne poprimi zlatnu boju i ne ispeče se još 45 do 90 sekundi.