Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Riblja jela /

Kako pravilno ispeći ribu u tavi i pripremiti ukusan ručak?

Iako se riba ne peče često u tavi, može ispasti jednako ukusna. Kako ispeći ribu u tavi?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste ispekli ribu u tavi, najbolje je koristiti riblji file. Riblje filete prije pečenja osušite papirnatim ručnikom. Začinite s obje strane solju i paprom.

U sljedećem koraku pečenja ribe, zagrijte neljepljivu tavu na jakoj vatri. Kada se tava zagrije, dodajte ulje. Stavite ribu u tavu, kožom okrenutom prema dolje, tako da ih položite dalje od tijela. Ako komadi ribe imaju kožu, nježno pritisnite lopaticom oko 20 sekundi kako biste spriječili uvijanje.

Smanjite temperaturu na srednju i pustite da krčka dok riba ne postane zlatna i karamelizirana oko rubova, otprilike dvije do tri minute. Pažljivo okrenite ribu i dodajte maslac i majčinu dušicu u tavu.

Lagano nagnite tavu da se rastopljeni maslac skupi na jednom kraju. Žlicom premažite ribu razmućenim maslacem. Nastavite podlijevati dok posvuda ne poprimi zlatnu boju i ne ispeče se još 45 do 90 sekundi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike