Ako niste sigurni kako ispeći pureći batak na pravom ste mjestu. Pratite recept i saznajte kako ispeći sočan i mekani pureći batak.
Sastojci za pureći batak:
- 1 žličica morske soli
- ¼ žličice crnog papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica paprike
- Pureći batci
Kako ispeći pureći batak:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pripremite lim za pečenje.
Osušite pureće noge papirnatim ručnicima. Cijele ih premažite otopljenim maslacem i natrljajte mješavinom začina. Stavite na rešetku za pečenje i lagano poprskajte uljem avokada. Pecite nepokriveno 20 minuta, dok koža ne porumeni.
Lagano pokrijte folijom, kako biste izbjegli opekotine na vrhu, i nastavite s pečenjem dok sok ne iscuri kada ga probodete vilicom, pa pecite još oko 30 minuta kako biste pravilno ispekli pureći batak.
Pečene pureće batkove izvadite iz pećnice i ostavite da odmaraju, još prekrivene folijom, 10 minuta prije posluživanja. Nemojte preskočiti ovaj korak jer on omogućuje da se unutarnja temperatura još malo popne, a sokovi da se preraspodijele i talože. Sada znate kako ispeći pureći batak.