Recept i priprema /

Kako ispeći pureći batak?

Image
Foto: Pixabay

Postoji li savršeni recept kako ispeći pureći batak? Kako ispeći pureći batak?

4.6.2022.
15:29
Pixabay
VOYO logo

Ako niste sigurni kako ispeći pureći batak na pravom ste mjestu. Pratite recept i saznajte kako ispeći sočan i mekani pureći batak.

Sastojci za pureći batak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žličica morske soli
  • ¼ žličice crnog papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica paprike
  • Pureći batci

Kako ispeći pureći batak:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pripremite lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osušite pureće noge papirnatim ručnicima. Cijele ih premažite otopljenim maslacem i natrljajte mješavinom začina. Stavite na rešetku za pečenje i lagano poprskajte uljem avokada. Pecite nepokriveno 20 minuta, dok koža ne porumeni.

Lagano pokrijte folijom, kako biste izbjegli opekotine na vrhu, i nastavite s pečenjem dok sok ne iscuri kada ga probodete vilicom, pa pecite još oko 30 minuta kako biste pravilno ispekli pureći batak.

Pečene pureće batkove izvadite iz pećnice i ostavite da odmaraju, još prekrivene folijom, 10 minuta prije posluživanja. Nemojte preskočiti ovaj korak jer on omogućuje da se unutarnja temperatura još malo popne, a sokovi da se preraspodijele i talože. Sada znate kako ispeći pureći batak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo