Jela s pilećim prsima su različina, a jedan od najčešćih načina pripreme su pečena pileća prsa. Kako ispeći pileća prsa da ostanu sočna i mekana?
Sastojci za pileća prsa:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 žlica šećera
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 žlica mljevene paprike
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra
- ulje
- 4 komada pilećih prsa
- 1 isjeckani limun
Priprema pilećih prsa:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. U posudi pomiješajte šećer, mljeveni češnjak, mljevenu papriku, sol i papar. Nalijte ulja preko svih tih začina. Ubacite nasjeckani limun. Cijelu smjesu prelijte preko pilećih prsa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Začinjena pileća prsa ubacite u pećnicu. Pecite od 25 do 30 minuta.
3. Nakon što se piletina ispeče, izvadite ju iz pećnice i stavite na tanjur. Prekrijte ju aluminijskom folijom na 5 minuta da se odmori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa