Recept i priprema / Kako ispeći mekana i sočna pileća prsa?

Image
Foto: Pixabay

Imate problema sa pripremom pilećih prsa? U prilogu donosimo ukusan recept za pripremu pilećih prsa.

26.3.2022.
9:49
Pixabay
VOYO logo

Jela s pilećim prsima su različina, a jedan od najčešćih načina pripreme su pečena pileća prsa. Kako ispeći pileća prsa da ostanu sočna i mekana?

Sastojci za pileća prsa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica papra
  • ulje
  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 isjeckani limun

Priprema pilećih prsa:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. U posudi pomiješajte šećer, mljeveni češnjak, mljevenu papriku, sol i papar. Nalijte ulja preko svih tih začina. Ubacite nasjeckani limun. Cijelu smjesu prelijte preko pilećih prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Začinjena pileća prsa ubacite u pećnicu. Pecite od 25 do 30 minuta.

3. Nakon što se piletina ispeče, izvadite ju iz pećnice i stavite na tanjur. Prekrijte ju aluminijskom folijom na 5 minuta da se odmori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo