Lepinja ispečena na roštilju je neizostavni dio svakog roštilja. Kao što je potrebno pravilno pripremiti meso i povrće prije pečenja na roštilju, isto tako je potrebno pripremiti i lepnju.
Lepinje na roštilju treba pravilno ispeći kako ne bi ostale suhe. Kako pravilno ispeći lepinje na roštilju?
Priprema je vrlo važna prije pečenja lepinja. Postoji nekoliko načina kako pripremiti lepinje za roštilj. Jedan od načina kako pripremiti lepinju prije nepečenja je da je natopite u ulju sa začinskim biljem. Stavite u malu posudu ulje i dodajte začinsko bilje, primjerice peršin, prema želji. Možete u ulje dodati i češnjak narezan na male kockice. Dobro premažite preko lepinje, neka upije malo ulja i tek tada je lepinja spremna za pečenje na roštilju. Napravljena marinada od ulja, začinskog bilja i češnjaka može poslužiti kao preljev preko mesa ili ribe ispećene na roštilju.
Pecite je nekoliko minuta sa svake strane. Zapecite je prema vlastitom ukusu.
Drugi način kako peći lepinju na roštilju je da je prije pripreme marinirate u temeljcu. Prelijte lepinju s temeljcem od pilrine ili bilo koji temeljac imate i ostavite neka se malo natapa u temeljcu.
Nakon što je malo omekšala krenite s pečenjem na roštilju.