Kokice su odlična grickalica uz TV, ali i za zabave. Vrlo se jednostavna mogu pripremiti. Kako ispeći kokice?
Kako biste ispekli kokice trebati će vam sljedeći sastojci:
- 3 žlice ulja
- 1/3 šalice kokica
- 1 žlica maslaca ili više po ukusu, po želji
- Posolite po ukusu
Evo kako ispeći kokice.
Kako biste ispekli kokice zagrijte ulje u loncu s debelim dnom od 3 litre na srednje jakoj vatri. Ako koristite kokosovo ulje, ostavite da se sve čvrsto ulje otopi. U ulje stavite 3 ili 4 zrna kokica. Pričekajte da zrna kokica puknu.
Kad jezgra puknu, dodajte ostatak od 1/3 šalice zrna kokica u ravnomjernom sloju Poklopite lonac, maknite s vatre i brojite 30 sekundi:
Ova metoda najprije zagrijava ulje na odgovarajuću temperaturu, a zatim čekanjem 30 sekundi sve ostale jezgre dovode do temperature gotovo iskoka tako da, kada se ponovno stave na vatru, sve puknu otprilike u isto vrijeme.
Kokice bi uskoro trebale početi pucati, i to sve odjednom. Kada počne ozbiljno pucati, lagano protresite tavu pomicanjem naprijed-natrag preko plamenika.
Nakon što se pucketanje uspori na nekoliko sekundi između iskakanja, maknite tavu s vatre, skinite poklopac, a kokice odmah sipajte u široku zdjelu. Pospite kokice solju po ukusu. Sada ste sigurni kako ispeći kokice.