Plodovi jeseni /

Kako ispeći kestene - u pećnici ili tavi?

Image

Kesteni su tradicionalna blagdanska hrana u mnogim kulturama, a izvrsnog su okusa po hladnom zimskom danu. Donosimo vam nekoliko načina kako ispeći kestene.

12.9.2021.
10:39
VOYO logo

Kestenje možete ispeći u pećnici ili u tavi. Iskoristite opciju koja vam najbolje odgovara i uživajte u pečenom kestenu za sljedeće blagdansko okupljanje.

Evo kako ispeći kestene u pećnici. Zagrijte pećnicu na 204°C. Pećnici će trebati oko 15 minuta da dosegne ovu temperaturu, pa to možete učiniti prije nego počnete pripremati kestene. Oštrim nožem za rezanje izrežite oblik X na okruglu stranu svakog kestena. Rezati do kraja kroz ljusku i u meso kestena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isječene kestene stavite u veliku zdjelu i prelijte ih kipućom vrućom vodom. Ostavite kestene u vrućoj vodi 1 minutu, a zatim ih ocijedite izlijevajući vodu i kestene u cjedilo.

Kako ispeći kestene? Posložite kestene X stranom prema gore na komadu folije na tepsiji. Omotajte rubove folije prema kestenima i oko njih kako biste stvorili paket. Foliju držite otvorenom tako da kesteni budu vidljivi kada ih gledate odozgo. Kestenje pecite 15 do 18 minuta. Kad završe, zabijena ljuska trebala se početi ljuštiti. Također će izgledati tamnije nego kad ste ih stavili u pećnicu. Ostavite kestene da se ohlade 5 minuta prije nego što ih ogulite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ispeći kestene u tavi? Izrežite X u svaki od kestena. Oštrim nožem za rezanje izrežite oznaku X na okruglu stranu svakog kestena. Rezati do kraja kroz ljusku i u meso kestena.

Kesten namočite u vrućoj vodi 1 minutu. Stavite kestene u veliku staklenu zdjelu i prelijte ih kipućom vrelom vodom. Kestenje ćete morati potpuno pokriti vodom. Ostavite ih da se namaču 1 minutu, a zatim kestene izlijte u cjedilo da se ocijede. Uključite plamenik na peći i na njega stavite tavu. Zatim kestene stavite u tavu u jednom sloju. Pustite ih da peku 15 minuta, miješajući ih svake 2 do 3 minute kako ne bi izgorili.

Umotajte kestene u kuhinjsku krpu i ostavite ih 10 minuta da se ohlade. Nakon što su kesteni gotovi, izlijte ih u otvorenu kuhinjsku krpu na pultu. Zatim presavijte kuhinjsku krpu oko kestena poput paketa. Ostavite kestene 10 minuta u kuhinjskoj krpi. Ogulite kestene nakon 10 minuta.

Ovo su jednostavni načini kako ispeći kestene te vas pozivamo da ih isprobate ove jeseni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo