Kako ispeći gljive na roštilju? Imate li neki svoj recept za pripremu i pečenje gljiva na roštilju? Priprema gljiva na roštilju je jednostavna, donosimo vam recept za pripremu gljiva šampinjona na roštilju.
Prije nego što stavite gljive na roštilj razrežite ih na pola po dužini. Zaseno nasjeckajte svježeg peršina, malo ljute papričice, dodajte maslinovo ulje, limunov sok te začinite sa soli i paprom prema vlastitom ukusu.
Gljive stavite na zagrijanu rešetku, ako ćete ih peći na električnom roštilju dovoljno je na 180 stupnjeva zagrijati rešetku te kratko peći s jedne na druge strane. Dovoljno je nekoliko minuta i gljive će biti ispečene na roštilju. Prije nego poslužite gljive prelijte ih marinadom od peršina, ljute papričice, maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra.
Gljive pečene na roštilju najbolje je poslužiti odmah tople, a mogu poslužiti i kao predjelo ili prilog .