Recept i priprema / Kako ispeći sočan i ukusan biftek?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti biftek da bude sočan u ukusan? Donosimo vam recept za upravo takav biftek.

26.3.2022.
9:54
Pixabay
VOYO logo

Biftek je potrebno pravilno ispeći kako bi on bio sočan i ukusan. Napravite ukusnu i sočnu marinadu za biftek, te saznajte kako ispeći sočan i ukusan biftek.

Sastojci za biftek:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 komada mesa za biftek
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica soli
  • ½ žlice papra
  • ½ žlice smljevenog češnjaka

Kako ispeći biftek:

1. Ostavite bifteke na sobnoj temperaturi da poprime njezinu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. U posudi pomiješajte 1 žlicu soli, ½ žlice papra i ½ žlice smljevenog češnjaka. Miješajte dok se začini ne spoje.

3. Uzmite ubruse i tapkajte po bifteku kako bi pokupili višak tekućine s njega. Potom ga ravnomjerno premažite uljem s obije strane i začinite smjesom začina. Također ravnomjerno s obije strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Zagrijte tavicu na jakoj vatri, jedno 6 do 8 minuta. Kada se tavica jako ugrije, dodajte bifteke u nju i pritisnite ih kuhačom od tavicu. Pecite 30 sekundi svaku stranu.

5. Pažljivo prebacite biftek iz tavice u pećnicu. Pecite 3 minute pa ponovno okrenite biftek. Ponovite i za drugu stranu isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Biftek izvadite na tanjur te ga omotajte aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji tri minute. Potom uklonite foliju.

Pećeni biftek možete poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo