Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako ispeći biftek na roštilju?

Želite pripremiti biftek u prirodi na roštilju ? Donosimo recept za pripremu bifteka na roštilju.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako bi biftek na roštilju bio ukusan i mekan važna je priprema. Napravite ukusnu marinadu za biftek od ulja, sol, papra i masaca te ostavite biftek da odstoji barema pola sata u marinadi prije pripreme. Pratite recept i saznajte kako ispeći biftek na roštilju?

Sastojci za biftek na roštilju:

2 malo deblja bifteka

2 žlice ulja

1 žlica soli

1 žlica papra

2 žlice maslaca

Priprema bifteka na roštilju:

1. Bifteke izvadite i ostavite da poprime sobnu temperaturu. Potom obije strane bifteka premažite ravnomjerno uljem.

2. Pomiješajte sol i papar. Utrljajte ih u obije strane bifteka i ostavite da se odmori 30 minuta prije pečenja.

3. Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Zapecite bifteke s obije strane, svaku stranu po tri minute. Potom smanjite temperaturu roštilja na srednju i nastavite peči bifteke sa zatvorenim „poklopcem“ roštilja. Pecite dok bifteci ne dođu do željene zapečenosti.

4. Uklonite bifteke sa roštilja i odmah stavite žlicu maslaca na svaki, te prekrijte aluminijskom folijom. Ostavite da se odmore 5 do 10 minuta prije serviranja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike