Kako bi biftek na roštilju bio ukusan i mekan važna je priprema. Napravite ukusnu marinadu za biftek od ulja, sol, papra i masaca te ostavite biftek da odstoji barema pola sata u marinadi prije pripreme. Pratite recept i saznajte kako ispeći biftek na roštilju?
Sastojci za biftek na roštilju:
- 2 malo deblja bifteka
- 2 žlice ulja
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra
- 2 žlice maslaca
Priprema bifteka na roštilju:
1. Bifteke izvadite i ostavite da poprime sobnu temperaturu. Potom obije strane bifteka premažite ravnomjerno uljem.
2. Pomiješajte sol i papar. Utrljajte ih u obije strane bifteka i ostavite da se odmori 30 minuta prije pečenja.
3. Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Zapecite bifteke s obije strane, svaku stranu po tri minute. Potom smanjite temperaturu roštilja na srednju i nastavite peči bifteke sa zatvorenim „poklopcem“ roštilja. Pecite dok bifteci ne dođu do željene zapečenosti.
4. Uklonite bifteke sa roštilja i odmah stavite žlicu maslaca na svaki, te prekrijte aluminijskom folijom. Ostavite da se odmore 5 do 10 minuta prije serviranja.