Kuharica /

Kako dobiti kremasti rižoto?

Image
Foto: Pixabay

S rižotom ne može puno poći po zlu. Ali kako dobiti kremasti rižoto?

17.8.2022.
10:47
Pixabay
VOYO logo

Kremasti rižoto je uvijek bolja solucija od običnog, a možete ga dobiti tako da slijedite određene savjete.

Postupno dodavati tekućinu i miješati. Često miješanje je ono što pomaže oslobađanju škroba iz riže kako bi rižoto dobio kremastu teksturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odaberite pravu rižu za kremasti rižoto. Da biste postigli kremasti rižoto, koristite jednu od nekoliko talijanskih sorti riže srednjeg do kratkog zrna. Ove riže imaju drugačiji sastav škroba od riže dugog zrna i uglavnom je škrob taj koji određuje teksturu kuhane riže. Talijanske riže ispuštaju puno ljepljivog škroba tijekom kuhanja, što rezultira kremastom, gustom, sočnom konzistencijom.

Nakon što je rižoto potpuno kuhan, treba ga odmah poslužiti. Ako ga želite pripremiti unaprijed za večeru, skuhajte ga otprilike dvije trećine, a zatim ga raširite na lim za pečenje da se ohladi i ostavite u hladnjaku do kasnije tijekom dana. Zatim, desetak minuta prije nego što budete spremni za posluživanje, vratite rižoto na ploču štednjaka, dodajte preostalu juhu i nastavite pirjati i miješati dok ne bude potpuno kuhan i kremast. Rižoto možda neće biti tako kremast kao odjednom napravljen, ali će svejedno biti jako dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo