Pečena piletina / Kako dobiti hrskavu koricu na piletini?

Image
Foto: Pixabay

Svaki puta kada pripremate piletinu ne uspjevati dobiti hrskavu koricu i ne znate više kako dobiti hrskavu koricu na piletini. Postoji jednostavan način kako dobiti hrskavu koricu na piletini.

11.1.2022.
22:55
Pixabay
VOYO logo

Kada pečete piletinu, postoje dobri razlozi da ostavite koricu tijekom pečenja. Korica pomaže piletini da zadrži vlagu tijekom pečenja što daje nježniju teksturu mesa. Također, mnogi vole slatki okus zlatno-smeđe hrskave korice na pečenoj piletini. Kako dobiti hrskavu koricu na piletini?

Za početak, zagrijte pećnicu na 200°C. Izvadite piletinu iz pakiranja. Isperite pod hladnom vodom. Upotrijebite papirnate ručnike kako biste piletinu temeljito osušili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini jest mariniranje piletine. Piletinu premažite otopljenim maslacem ili maslinovim uljem prije nego što je začinite sa svih strana soli i paprom. Stavite piletinu na rešetku za pečenje kako biste spriječili da se ispeče u vlastitom soku. Koža koja dođe u dodir s tekućinom tijekom pečenja bit će mokra, a ne hrskava.

Sljedeći korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini je mjerenje topline. Umetnite termometar za meso u najmesnatiji dio piletine. Držite vrh termometra podalje od kostiju, što može promijeniti očitanja temperature. Stavite rešetku i piletinu u plitku posudu za pečenje i stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini jest pečenje. Pecite piletinu i pažljivo pratite termometar za meso. Izvadite piletinu iz pećnice kada njena unutarnja temperatura dosegne 75°C. Piletina s hrskavom koricom je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo