Kada pečete piletinu, postoje dobri razlozi da ostavite koricu tijekom pečenja. Korica pomaže piletini da zadrži vlagu tijekom pečenja što daje nježniju teksturu mesa. Također, mnogi vole slatki okus zlatno-smeđe hrskave korice na pečenoj piletini. Kako dobiti hrskavu koricu na piletini?
Za početak, zagrijte pećnicu na 200°C. Izvadite piletinu iz pakiranja. Isperite pod hladnom vodom. Upotrijebite papirnate ručnike kako biste piletinu temeljito osušili.
Sljedeći korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini jest mariniranje piletine. Piletinu premažite otopljenim maslacem ili maslinovim uljem prije nego što je začinite sa svih strana soli i paprom. Stavite piletinu na rešetku za pečenje kako biste spriječili da se ispeče u vlastitom soku. Koža koja dođe u dodir s tekućinom tijekom pečenja bit će mokra, a ne hrskava.
Sljedeći korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini je mjerenje topline. Umetnite termometar za meso u najmesnatiji dio piletine. Držite vrh termometra podalje od kostiju, što može promijeniti očitanja temperature. Stavite rešetku i piletinu u plitku posudu za pečenje i stavite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu.
Posljednji korak kako dobiti hrskavu koricu na piletini jest pečenje. Pecite piletinu i pažljivo pratite termometar za meso. Izvadite piletinu iz pećnice kada njena unutarnja temperatura dosegne 75°C. Piletina s hrskavom koricom je gotova i spremna za posluživanje.