Domaći čvarci su najbolji čvarci i postali su specijalite. Kako dobiti hrskave domaće čvarke? Postoji jednostavan način kako dobiti hrskave čvarke kod kuće. Sastojci potrebni za pripremiti domaće čvarke su slanina, sol, voda i mlijeko.
Prvi korak kako dobiti hrskave čvarke jest sjeckanje slanine. Slaninu narežite na komade od oko 3 cm, najbolje na kockice. Jako je bitno da ih jednako režete jer inače neće sve biti gotove u isto vrijeme, neke će biti jako tanke, a druge jako masne. Zatim uzmite veću posudu u koju ulijete malo vode, u 5 kg slanine ulijte oko 1 dl vode. Stavite sve na vatru i kada se počnu topiti ključno je stalno ih miješati da ne zagore.
Sljedeći korak kako dobiti hrskave čvarke je dodavanje mlijeka. Kada mast malo omekša potrebno je dodati oko 1 dl mlijeka. Tada će čvarci početi mijenjati boju i polako poprimati onu prekrasnu zlatnožutu nijansu. Zatim treba smanjiti vatru i lagano pržiti, opet uz stalno miješanje, jer je tada još veća vjerojatnost da se zalijepi i zagori.
Posljednji korak kako dobiti hrskave čvarke jest cijeđenje. Čvarci su gotovi kada su lijepe boje, svijetlosmeđe, a masnoća je svijetla i bistra. Zatim slijedi cijeđenje masti u preši da se ocijedi sav višak masnoće. Tajna tankih, hrskavih svinjskih kora je u tome koliko ih snažno stisnete.