Kulinarstvo /

Kako dobiti hrskave čvarke - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Čvarci su iznimno ukusni i savršeno se slažu s domaćim kruhom. Kako dobiti hrskave čvarke koji će vas oduševiti?

29.1.2022.
11:04
Pixabay
VOYO logo

Domaći čvarci su najbolji čvarci i postali su specijalite. Kako dobiti hrskave domaće čvarke? Postoji jednostavan način kako dobiti hrskave čvarke kod kuće. Sastojci potrebni za pripremiti domaće čvarke su  slanina, sol, voda i mlijeko.

Prvi korak kako dobiti hrskave čvarke jest sjeckanje slanine. Slaninu narežite na komade od oko 3 cm, najbolje na kockice. Jako je bitno da ih jednako režete jer inače neće sve biti gotove u isto vrijeme, neke će biti jako tanke, a druge jako masne. Zatim uzmite veću posudu u koju ulijete malo vode, u 5 kg slanine ulijte oko 1 dl vode. Stavite sve na vatru i kada se počnu topiti ključno je stalno ih miješati da ne zagore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći korak kako dobiti hrskave čvarke je dodavanje mlijeka. Kada mast malo omekša potrebno je dodati oko 1 dl mlijeka. Tada će čvarci početi mijenjati boju i polako poprimati onu prekrasnu zlatnožutu nijansu. Zatim treba smanjiti vatru i lagano pržiti, opet uz stalno miješanje, jer je tada još veća vjerojatnost da se zalijepi i zagori.

Posljednji korak kako dobiti hrskave čvarke jest cijeđenje. Čvarci su gotovi kada su lijepe boje, svijetlosmeđe, a masnoća je svijetla i bistra. Zatim slijedi cijeđenje masti u preši da se ocijedi sav višak masnoće. Tajna tankih, hrskavih svinjskih kora je u tome koliko ih snažno stisnete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo