Šlag se koristiti za pripremu različitih deserata, ali isto tako može biti dodatak i različitim koktelima ili jelima. Kako dobiti čvrsti šlag?
Postoji nekoliko sastojaka koji će vam pomoći da dobijete čvrsti šlag kakav ste priželjkivali. Jedan od takvih je zasigurno kukuruzni škrob. Škrob omogućava stabilizaciju i učvršćivanje šlaga, a često se koristi za pripremu različitih deserata.
Kod pripremanja šlaga vrlo je važna i brzina kojom ga mutite. Nikako nemojte početi prebrzo, već budite strpljivi i u početku miješajte vrlo lagano i nježno te nakon toga možete postepeno pojačavati brzinu miješanja šlaga. Nakon otprilike minute miješanja dobit ćete čvrsti šlag.
S druge strane važno je da šlag ne miksate predugo jer bi mogao postati previše tvrd, a to je ono što vjerojatno ne želite. Strpljivost i kvalitetno tempiranje je svakako ključ dobrog čvrstog šlaga.
Uzmite dovoljno veliku posudu kako vam ne bi ponestalo prostora jer prilikom miksanja povećava se obujam šlaga.