Skladištenje dunja /

Kako pravilno čuvati dunje da ne potamne?

Image
Foto: Pixabay

Zanima vas kako da dunje ne potamne? Donosimo rješenje ovog problema. Evo kako da dunje ne potamne.

31.10.2021.
10:58
Pixabay
VOYO logo

Mislim da se svi možemo složiti: oksidirano (smeđe) voće jednostavno nije privlačno. Možda i nema drugačiji okus, ali svi donekle jedemo očima ... a djeca to rade posebno! Metode koje ovdje navodimo definitivno bi se mogle koristiti za bilo koje voće, a ne samo za dunje. Isprobajte ova četiri rješenja namakanja kako biste spriječili da dunje ne potamne.

1) Sok od limuna. Omjer: 1 žlica soka na 1 šalicu vode. Za drugačiji okus možete koristiti i druge sokove od agruma poput ananasa ili naranče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2) Limunska kiselina. Omjer: 1 žlica limunske kiseline na 1 šalicu vode. Obično možete pronaći limunsku kiselinu u odjeljku zaliha za konzerviranje.

3) Soda voda. Nije potrebno miješanje. Ovo možete kupiti po boci pod različitim imenima, poput gazirane sode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4) Obična hladna voda. Nema miješanja ni ovdje. Samo otvorite slavinu!

Osim namakanja, postoje i druge metode koje bi mogle pomoći u sprečavanju tamnjenja dunja.

Pospite cimet po voću. Da, ono što zapravo radite ovdje je maskiranje prašenjem voća već smeđim začinom! Ovo očito dodaje i okus vašem voću.

Iscijedite sok od limuna izravno na voće. Ne morate miješati rješenje ako nemate vremena. Cijeđenje limuna djeluje prilično dobro (ali nećete dobiti ukupnu pokrivenost koju biste dobili namakanjem.) Sve su to metode koje će pomoći kako da dunje ne potamne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo