Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Praktični savjeti kako pravilno čuvati kestene

Jeste li znali da postoji nekoliko načina kako čuvati kestene ovisno o njihovom stanju? Donosimo zašto je važno čuvati kestene te kako čuvati kestene?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kesteni imaju dvije kore. Jedan je tvrda, vanjska, smeđa ljuska, a drugi je unutarnja tanka kožica poznata kao pelikula. Nakon kuhanja, njihovo kremasto-bijelo meso po teksturi je slično pečenom krumpiru s nježnim, slatkastim okusom po orašastim plodovima.

Kada želite znati kako čuvati kestene, najprije je potrebno odabrati svježe kestene. Najsvježiji kesteni imaju sjajnu, smeđu, čvrstu ljusku i osjećaju se teško zbog svoje veličine. Što su kesteni čvršći na dodir, to će biti svježiji. Potražite kestene jednake veličine koji su teški za svoju veličinu, s neoštećenom, čvrstom ljuskom. To su kesteni koji su najbolji za korištenje. No, kako čuvati kestene? Kesteni su svježi proizvodi i prije upotrebe ih treba držati u hladnjaku u papirnatoj vrećici u posudi za pečenje 2 do 3 dana ili u hermetički zatvorenoj posudi do 10 dana. Svježi kesten  je najbolji ako se konzumira unutar tri tjedna od kupnje. Kuhani kesteni mogu se čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi do 4 dana. Kuhani i oguljeni kesteni savršeno se čuvaju u zamrzivaču i budu dobri tijekom cijele godine. Kada znate kako čuvati kestene, možete sa sigurnošću sačuvati svoje kestene tijekom cijele godine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike