Kako čuvati cijeli avokado? Cijeli avokado puno je lakše čuvati nego polovice avokada jer kora štiti meso od oksidacije. Ali još uvijek možete poduzeti mjere kako biste produžili život svog avokada (ili ubrzali njegovo sazrijevanje). Pa kako čuvati avokado?
Zreli avokado spreman za jelo najbolje je čuvati u hladnjaku kako bi se usporio proces zrenja. Držite ih u ladici hladnjaka s niskom vlagom (većina ladica imat će otvor koji vam omogućuje podešavanje razine vlažnosti). Ovako pohranjen avokado će trajati između dva i tri dana. Sada znate kako čuvati avokado koji je zreo.
Kako čuvati avokado? Nezrele, još nespremne za jelo avokada treba čuvati na sobnoj temperaturi kako bi se ubrzao proces zrenja. Ostavite ih na radnoj površini, podalje od izravnog sunčevog svjetla. Dozrijevanje može potrajati do pet dana, ali svakako svakodnevno provjeravajte njihovu zrelost laganim pritiskom na njih kako biste vidjeli da li popuštaju pritisku. To su sve načini kako čuvati avokado.