Napravili ste puno arancina, ali ne znate kako čuvati arancine? Kako bi arancini što duže bili svježi i dobri važno je njihovo pravilno čuvanje. Kako pravilno čuvati arancine?
Nakon što se arancini dobro osuše važno ih je staviti u dobro zatvorenu staklenku ili zatvorenu vrećicu. Arancine možete smjestiti i u hladnjak.
Za pripremu arancina potrebne su vam samo 3 naranče i 2 čaše šećera. Malim oštrim nožem izrežite koru s naranče na trake. Pomiješajte 3/4 šalice šećera i 3/4 šalice vode i lagano kuhajte dok se šećer ne otopi. Dodajte koricu naranče i kuhajte dok kora ne omekša i sirup se zgusne.
Ocijedite sirup od narančine kore. Na limu za pečenje rasporedite koricu naranče i pospijte sa šalicom šećera.Uklonite koru sa šećera i stavite ih na foliju, odvajajući trake. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi barem jedan dan, dok se premaz ne osuši.
Nakon što ste napravili arancine, ostavite ih neka se osuše i spremite u staklenke ili zatvorene vrećice.