Otapanje mesa / Kako brzo i pravilno otopiti meso?

Image
Foto: Pixabay

Nekad želimo brzo pripremiti obrok, no meso je još smrznuto. Kako brzo otopiti meso?

22.4.2022.
16:38
Pixabay
VOYO logo

Najbolji način da brzo i pravilno otopite meso bez mikrovalne pećnice je korištenjem plastične vrećice. Jednostavno stavite vaš smrznuti komad mesa u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti, istiskujući što je više moguće zraka iz nje.

Nakon toga napunite veliku posudu hladnom vodom i uronite vrećicu u vodu. Mijenjajte vodu svakih 30 minuta kako biste osigurali da ostane hladna i da se nastavi otapanje mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manji komadi mesa, peradi ili morskih plodova mogu se odmrznuti za sat vremena ili manje, dok će za otapanje većih komada mesa biti potrebno prosječno dva do tri sata.

Procijenite da će biti potrebno po 30 minuta za 500 grama mesa. Ne preporučuje se ponovno zamrzavanje tog mesa nakon što je jednom otopljeno, osim ako ga prethodno ne skuhate. Otopljeno meso možete koristiti za pripremanje većih serija juha ili variva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo