Nema posebnih tava ili strojeva za ovaj kruh. Nećete vjerovati kako je jednostavno napraviti vlastiti domaći kruh. Pogledajte kako brzo ispeći kruh.
Sastojci za kruh:
- 450 g brašna
- vrećica suhog kvasca
- 2 žličice soli
- 375 ml vrlo tople vode iz slavine
Kako brzo ispeći kruh?
Pomiješajte brašno, kvasac i sol u velikoj zdjeli. Dodajte vodu, zatim drškom drvene žlice miješajte dok se svo brašno ne sjedini. Tijesto će biti mokro i neće se moći mijesiti, ali neće biti tekuće kao tijesto za kolače. Prilagodite s još vode ili brašna ako je potrebno za pravu konzistenciju.
Pokrijte prozirnom folijom ili tanjurom, ostavite na radnoj plohi 2 – 3 sata dok ne udvostruči volumen, bude klimavo poput želea, a vrh bude mjehurast. Ako nakon 1 sata ne izgleda da se diže, premjestite ga na toplije mjesto.
Prethodno zagrijte pećnicu na 220° 30 minuta prije pečenja. Ovo je jedan super način kako brzo ispeći kruh.
Pospite radnu površinu s 1 žlicom brašna, ostružite tijesto iz zdjele. Stavite veliki komad papira za pečenje uz tijesto, zatim okrenite tijesto naopako na papir.
Pecite 30 minuta pokriveno, a zatim 12 minuta nepokriveno ili dok ne postane tamno zlatno i hrskavo. Ohladite na rešetki 10 minuta prije rezanja. To je jedan način kako brzo ispeći kruh.