Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Kako brzo ispeći kruh - recept i priprema

Za izradu ovog mekanog i pahuljastog kruha potrebno je samo 60 minuta. Kako brzo ispeći kruh?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nema posebnih tava ili strojeva za ovaj kruh. Nećete vjerovati kako je jednostavno napraviti vlastiti domaći kruh. Pogledajte kako brzo ispeći kruh.

Sastojci za kruh:

450 g brašna

vrećica suhog kvasca

2 žličice soli

375 ml vrlo tople vode iz slavine

Kako brzo ispeći kruh?

Pomiješajte brašno, kvasac i sol u velikoj zdjeli. Dodajte vodu, zatim drškom drvene žlice miješajte dok se svo brašno ne sjedini. Tijesto će biti mokro i neće se moći mijesiti, ali neće biti tekuće kao tijesto za kolače. Prilagodite s još vode ili brašna ako je potrebno za pravu konzistenciju.

Pokrijte prozirnom folijom ili tanjurom, ostavite na radnoj plohi 2 – 3 sata dok ne udvostruči volumen, bude klimavo poput želea, a vrh bude mjehurast. Ako nakon 1 sata ne izgleda da se diže, premjestite ga na toplije mjesto.

Prethodno zagrijte pećnicu na 220° 30 minuta prije pečenja. Ovo je jedan super način kako brzo ispeći kruh.

Pospite radnu površinu s 1 žlicom brašna, ostružite tijesto iz zdjele. Stavite veliki komad papira za pečenje uz tijesto, zatim okrenite tijesto naopako na papir.

Pecite 30 minuta pokriveno, a zatim 12 minuta nepokriveno ili dok ne postane tamno zlatno i hrskavo. Ohladite na rešetki 10 minuta prije rezanja. To je jedan način kako brzo ispeći kruh.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike