Dizana tijesta /

Kako brzo ispeći kruh - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Za izradu ovog mekanog i pahuljastog kruha potrebno je samo 60 minuta. Kako brzo ispeći kruh?

8.11.2022.
10:12
Pixabay
VOYO logo

Nema posebnih tava ili strojeva za ovaj kruh. Nećete vjerovati kako je jednostavno napraviti vlastiti domaći kruh. Pogledajte kako brzo ispeći kruh.

Sastojci za kruh:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g brašna
  • vrećica suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 375 ml vrlo tople vode iz slavine

Kako brzo ispeći kruh?

Pomiješajte brašno, kvasac i sol u velikoj zdjeli. Dodajte vodu, zatim drškom drvene žlice miješajte dok se svo brašno ne sjedini. Tijesto će biti mokro i neće se moći mijesiti, ali neće biti tekuće kao tijesto za kolače. Prilagodite s još vode ili brašna ako je potrebno za pravu konzistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte prozirnom folijom ili tanjurom, ostavite na radnoj plohi 2 – 3 sata dok ne udvostruči volumen, bude klimavo poput želea, a vrh bude mjehurast. Ako nakon 1 sata ne izgleda da se diže, premjestite ga na toplije mjesto.

Prethodno zagrijte pećnicu na 220° 30 minuta prije pečenja. Ovo je jedan super način kako brzo ispeći kruh.

Pospite radnu površinu s 1 žlicom brašna, ostružite tijesto iz zdjele. Stavite veliki komad papira za pečenje uz tijesto, zatim okrenite tijesto naopako na papir.

Pecite 30 minuta pokriveno, a zatim 12 minuta nepokriveno ili dok ne postane tamno zlatno i hrskavo. Ohladite na rešetki 10 minuta prije rezanja. To je jedan način kako brzo ispeći kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo