Kadulja je poznati začin koji je sastavni dio brojnih jela. Kako se koristi kadulja kao začin? Zahvaljujući snažnom okusu i mirisu, kadulju treba dodati na početku procesa kuhanja, a ne na kraju kuhanja kao mnoge aromatične začinske biljke.
Naime, prženjem kadulje ublažava se njezin okus. Prženu kadulju možete izmrviti i posuti prekoo jela kako biste u posljednjem trenutku pojačali okus.
Kadulja kao začin može se koristiti u pripremi umaka, složenih maslaca, mesnih marinada, peciva i kruha. Svježi listovi kadulje neizostavni su dio marinade za pripremu kotleta.
Kadulja kao začin može se koristiti za pripremu umaka od rajčice i kremastih jela od tjestenine. Kadulja kao začin najbolje se slaže s peršinom, ljetnim slatnikom, lovorovim listom i slatkim bosiljkom.
Osim što se kadulja koristi kao začin, koristi se i za pripremu čaja.