Upotreba začina /

Kadulja kao začin - upotreba kadulje kao začina

Image
Foto: Pixabay

Kadulja je začin specifičnog okusa koji će vaše jelo podignuti na višu razinu. U kojim se jelima koristi kadulja kao začin?

12.1.2022.
13:02
Pixabay
VOYO logo

Kadulja je poznati začin koji je sastavni dio brojnih jela. Kako se koristi kadulja kao začin? Zahvaljujući snažnom okusu i mirisu, kadulju treba dodati na početku procesa kuhanja, a ne na kraju kuhanja kao mnoge aromatične začinske biljke.

Naime, prženjem kadulje ublažava se njezin okus. Prženu kadulju možete izmrviti i posuti prekoo jela kako biste u posljednjem trenutku pojačali okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadulja kao začin može se koristiti u pripremi umaka, složenih maslaca, mesnih marinada, peciva i kruha. Svježi listovi kadulje neizostavni su dio marinade za pripremu kotleta.

Kadulja kao začin može se koristiti za pripremu umaka od rajčice i kremastih jela od tjestenine. Kadulja kao začin najbolje se slaže s peršinom, ljetnim slatnikom, lovorovim listom i slatkim bosiljkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se kadulja koristi kao začin, koristi se i za pripremu čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo