Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Uskršnja šunka /

Kad se kuha uskršnja šunka?

Kad se kuha uskršnja šunka? Niste sigurni trebate li skuhati uskršnju šunku na dan Uskrsa ili možda dan prije? Ovdje možete saznati kad se kuha uskršnja šunka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Danas djelamo recept za najukusniju uskršnju šunku. Uskrsna šunka najčešće se kuha dan prije Uskrsa odnosno na Veliku subotu. Kroz ovaj recept možete pripremiti uskršnju šunku i odmah saznati kad se kuha. Evo recept.

Sastojci za kuhanje uskrsne šunke:

šunka bez kosti

2 šalice smeđeg šećera

3 žlice pripremljene žute gorušice ili po potrebi

1 konzerva kolutića ananasa u soku, ocijeđena i sok sačuvan

1 šalica meda

Kako i kad se kuha uskršnja šunka?

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Zarežite šunku tako da napravite dijagonalne rezove duboke 2 centimetra, stvarajući dijamantni uzorak i prebacite šunku u posudu za pečenje.

Pomiješajte smeđi šećer s dovoljno žute gorušice da dobijete glatki umak koji se može razliti. Šunku prelijte odvojenim sokom od ananasa, a zatim i medom.

Prelijte smjesu smeđeg šećera preko meda i ukrasno posložite kolutiće ananasa na šunku. Kolutiće ananasa pričvrstite čačkalicama.

Pecite uskršnju šunku dan prije uskrsa u prethodno zagrijanoj pećnici dok se dijamantni uzorak na šunki ne otvori, 1 do 1 i pol sat. Svakih 15 minuta prelijte šunku tekućinom iz posude.

Uz ovaj recept saznali ste kako i kad se priprema uskršnja šunka koja je neizbježni dio Uskrsa svake godine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike