editina kuhinja /

Kad je dobro meso, brige nema: na meniju nam je crvena leća sa suhim šljivama i slaninom!

Kažu znalci iz Majstora Kuhara - kad je dobro meso, brige nema. Na meniju je mirisna crvena leća sa suhim šljivama i slaninom!

27.10.2015.
18:23
VOYO logo

U prohladne jesenske večeri nema bolje od ukusne večerice. Mislili smo da će zbog aktualnih napisa o kancerogenosti crvenog mesa naša Edita Misirić to meso izbaciti iz menija, ali ne, mirisna panceta je i u današnjem receptu. Jer kažu znalci iz Majstora Kuhara - kad je dobro meso, brige nema. Na meniju je mirisna crvena leća sa suhim šljivama i spomenutom slaninom.

Potrebni sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena leća – 400 g

Luk – 50 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batat – 100 g

Češnjak – 10 g

Bijelo vino – 50 ml

Maslac – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suhe šljive – 200 g

Slanina – 100 g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimljeni sir – 50 g

Bućino ulje

Maslinovo ulje

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papar

Chilli birdseye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju kratko popržiti sitno sjeckani luk, dodati leću te kratko prepržiti. Podliti sa bijelim vinom. Kada vino ispari podliti temeljcem ili vodom. Začiniti sa soli i paprom, te dodati malo chillia i nastaviti pirjati na laganoj vatri. Po potrebi podlijevati s temeljcem ili vodom. Kada je leća kuhana sve zajedno povezuati sa maslacem. Suhe šljive omotati u pancetu i prepržiti na tavi. U tanjur servirati leću, na nju posložiti pržene šljive, naribati dimljeni sir i sve zajedno preliti sa bućinim uljem.

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo