Recept i priprema /

Kako napraviti dobar i ukusan juneći temeljac?

Image
Foto: Pixabay

Juneći temeljac se također poput goveđeg temeljca može koristiti za razna jela. Juneći temeljac sličan je juhi s junetinom, ali ipak ima bogatiji okus.

7.9.2022.
12:40
Pixabay
VOYO logo

Juneći temeljac svoj bogat okus zapravo dobiva od kostiju na kojima je juneće meso. Kako napraviti dobar i ukusan juneći temeljac?

Sastojci potrebni za pripremu junećeg temeljca su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica ulja
  • 1 kg junećih rebra
  • sol, papar
  • luk, narezan na četvrtine
  • 2 mrkve narezane na nekoliko komada
  • 1 celer izrezan na nekoliko komada
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • peršin

Upute za pripremu junećeg temeljca:

  1. Nauljite meso i stavite u lonac da se lagano poprži.
  2. Dodajte vode, mrkvu, celer, luk i češnjak. Zatim dodajte i peršin, papar, sol i lovorov list.
  3. Pustite da prokuha i zatim smanjite vatru i tako kuhajte još 2 do 4 sata.
  4. Kad je temeljac gotov, procijedite ga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo