Recept i priprema /

Kako napraviti dobar i ukusan juneći temeljac?

Image
Foto: Pixabay

Juneći temeljac se također poput goveđeg temeljca može koristiti za razna jela. Juneći temeljac sličan je juhi s junetinom, ali ipak ima bogatiji okus.

7.9.2022.
12:40
Pixabay
VOYO logo

Juneći temeljac svoj bogat okus zapravo dobiva od kostiju na kojima je juneće meso. Kako napraviti dobar i ukusan juneći temeljac?

Sastojci potrebni za pripremu junećeg temeljca su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica ulja
  • 1 kg junećih rebra
  • sol, papar
  • luk, narezan na četvrtine
  • 2 mrkve narezane na nekoliko komada
  • 1 celer izrezan na nekoliko komada
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • peršin

Upute za pripremu junećeg temeljca:

  1. Nauljite meso i stavite u lonac da se lagano poprži.
  2. Dodajte vode, mrkvu, celer, luk i češnjak. Zatim dodajte i peršin, papar, sol i lovorov list.
  3. Pustite da prokuha i zatim smanjite vatru i tako kuhajte još 2 do 4 sata.
  4. Kad je temeljac gotov, procijedite ga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo