Juneći temeljac svoj bogat okus zapravo dobiva od kostiju na kojima je juneće meso. Kako napraviti dobar i ukusan juneći temeljac?
Sastojci potrebni za pripremu junećeg temeljca su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- žlica ulja
- 1 kg junećih rebra
- sol, papar
- luk, narezan na četvrtine
- 2 mrkve narezane na nekoliko komada
- 1 celer izrezan na nekoliko komada
- 3 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- peršin
Upute za pripremu junećeg temeljca:
- Nauljite meso i stavite u lonac da se lagano poprži.
- Dodajte vode, mrkvu, celer, luk i češnjak. Zatim dodajte i peršin, papar, sol i lovorov list.
- Pustite da prokuha i zatim smanjite vatru i tako kuhajte još 2 do 4 sata.
- Kad je temeljac gotov, procijedite ga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa