Junetina pripremljena na saft samo je jedan od načina pripreme junetine. Koji sastojci su potrebni za pripremu junećeg safta? Kako se priprema juneći saft? Pratite recept i napravite ukusan juneći saft za svoje ukućane.
Juneći saft sastojci:
- 1/2 kg junetine bez kosti - narezana na kockice
- 2 žlice maslaca
- luk - nasjeckani
- 2 mrkve - narezane na kolutiće
- 2 stabljike celera - narezane na kolutiće
- 2 češnja češnjaka - nasjeckani
- 2 žlice glatkog brašna
- 1/2 litre goveđeg temeljca
- sol
- papar
Juneći saft priprema:
Zagrijte malsac na tavi i dinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte mrkvu, celer i češnjak. Dinstajte oko 5 minuta. U drugoj tavi na maslacu dinstajte juneće meso. Kada je dinstano premjestite ga u tanjur.
U tavu s povrćem dodajte brašno i promiješajte. Ulijte temeljac i miješajte kako biste izbjegli grudice. Miješajte dok se umak ne zgusne. Vratite juneće meso u tavu i dinstajte. Smanjite temperaturu i sve zajedno dinstajte oko sat vremena.
Kada meso postane sočno i mekano začinite sa soli i paprom. Juneći saft možete odmah poslužiti.