Juneći but u vinu jedan je od načina kako možete pripremiti junetinu. Ovo ukusno glavno jelo priprema se jednostavno, ali je potrebno malo više vremena kako bi jelo bilo gotovo.
Za pripremu junećeg buta u vinu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 1 kg junećeg buta
- 6 dcl bijelog vina
- glavica luka
- 2 žlice škrobnog brašna
- 4 jabuke
- 2 mrkve
- 5 klekovih boba
- lovorov list
- 5 kličnića
- žličica smeđeg šećera
- maslinovo ulje
- ulje
- sol
- papar
Juneći but u vinu priprema:
Meso posolite, popapritei premažite škrobnim brašnom. Stavite neka odstoji oko pola sata.
U lonac pomiješajte maslinovo i obično ulje te dodajte meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte sjeckani luk te mrkvu i jabuke. Pirjajte oko 3 minute.
Dodajte bijelo vino, šećer, lovorov list, bone i kličniće te začinite sa soli i paprom prema želji i neka se kuha oko sat i pol. Juneći but u vinu je gotov i spreman za posluživanje.